Boekbijdrage

Veel wo- en hbo-studenten voeren in het kader van hun afstuderen een praktijkgericht kwalitatief onderzoek uit. Hierbij maken zij gebruik van een theoretisch kader. Om ze te ondersteunen bij dit onderzoek, verscheen onlangs het boek “Praktijkgericht kwalitatief onderzoek”, geschreven door Hans Doorewaard, Ad Kil en Arnoud van de Ven.

Bijdrage van inExcelsis

Ook inExcelsis heeft een bijdrage geleverd aan dit project. Ondersteunend aan het boek is namelijk een speciale website ingericht. Hier vinden de studenten extra ondersteunende informatie, zoals formats, modellen, voorbeeldonderzoeken en KODANI DED. Het programma KODANI DED is bedacht door Ad Kil en geprogrammeerd door inExcelsis. Meer hierover lees je ook in de case study 'geslaagde operatie, KODANI'.

Het programma KODANI DED

KODANI DED is een speciaal programma dat kan worden ingezet voor de ordening, bewerking en analyse van kwalitatieve gegevens. Met het programma kunnen studenten hun onderzoeksgegevens bijhouden, bewerken en ordenen. Het programma sluit heel precies aan op de onderzoekstappen uit het boek. Dankzij KODANI DED zijn studenten niet meer aangewezen op dure software om de resultaten van hun onderzoek te verwerken.

Boek bestellen

Het boek is reuze leerzaam en interessant! Je kunt het bestellen via de website van Boom | Lemma Uitgevers